اگر طرفدار اپلیکیشنهای مذهبی و محتوای مذهبی آنها باشید، مطمئناً به مارکتهای مختلفی مثل بازار یا مایکت مراجعه کردهاید و اپلیکیشن مذهبی مورد علاقه خود را یافتهاید. نیاز شما شاید به یک اپلیکیشن خاص با موضوعی خاص مثل آموزش ترتیل قرآن، مداحی، سخنرانی مذهبی یا حتی یک ادعیه خاص باشد و به هر صورت اپلیکیشن موردنیاز را دانلود کرده و از آن استفاده کردهاید.
گاهی ممکن است تعداد این اپلیکیشنها بر روی دستگاه تلفن همراه(یا تبلت) شما زیاد باشد و مجبور باشید فضای زیادی از حافظه دستگاه خود را به این موضوع اختصاص دهید.
علاوه بر اینها شاید ارزش محتوایی برخی از این اپلیکیشنها به اندازه کافی مطلوب نباشد و باز هم مجبور به جستجوی بیشتری در میان نرمافزارهای مرتبط باشید.
در ادامه به معرفی برترین ویژگیهای یک اپلیکیشن جامع مذهبی میپردازیم تا به شما برای انتخاب یک اپلیکیشن برتر و بهینه کمک کند.
1-جامعیت محتوای مذهبی:
برخی از اپلیکیشنها صرفاً دریکی از دستههای محتوای مذهبی متنی، صوتی یا ویدیویی اقدام به ارائه محتوا برای مخاطبین خود می کنند. اما در مقابل برخی دیگر از توسعه دهندگان با هوشمندی و با توجه به نیاز مخاطبان اقدام به طراحی متفاوتی از اپلیکیشن مذهبی میکنند.
یک اپلیکیشن قرائت قرآن را در نظر بگیرید که علاوه بر نمایش متن قرآن، ترجمه و تفسیر (با فونتها و حالات نمایش مختلف) امکان قرائت صوتی توسط اساتید مختلف را میسر میسازد. البته امکان جستجو در بین آیات، نشانهگذاری، اشتراکگذاری و … را هم به کاربران خود ارائه میدهد.
به طور حتم این اپلیکیشن مذهبی قرآنی شانس بیشتری برای انتخاب در مقایسه با اپلیکیشنی را خواهد داشت که تنها به ارائه متن قرآن پرداخته است.
2-تنوع محتوایی اپلیکیشن مذهبی:
متن، صوت، ویدیو یا کتاب به طور معمول از انواع قالبهای محتوایی هستند که توسعه دهندگان اپلیکیشنی با استفاده از آنها محتوای مذهبی مربوطه را به کاربران خود ارائه میدهند.
در مثال بالا اگر امکان استفاده از قرائتهای مجلسی، آموزشهای تلاوت و حفظ قرآن کریم به صورت ویدیویی برای کاربران فراهم شود و در ادامه کاربران بتوانند کتابهای مرتبط را دانلود و استفاده کنند، به طور حتم تجربه کاربری موثرتری در مقایسه با اپلیکیشنی خواهند داشت که تنها اقدام به ارائه قالبی خاص از محتوای مذهبی خود میکند.
3-جعبه ابزار مذهبی کاربردی:
به طور حتم اپلیکیشنهایی با موضوع ابزارهای مذهبی را مشاهده کردهاید که با ارائه ابزارهایی همچون پخش اذان، قبله یاب، ذکرشمار، صلوات شمار، تقویم مذهبی و …. سعی در ارائه خدمات غیر محتوایی دارند.
این نوع از اپلیکیشن مذهبی مخاطبان خاص خود را دارند و به طور معمول در نرم افزارهای جامع مذهبی به عنوان بخش مکمل جایگذاری شدهاند.
به طور حتم استفاده از چنین ابزارهای کاربردی در یک اپلیکیشن مذهبی، تجربه کاربری مطلوبتری را برای کاربران خود فراهم میکند.
خواندن این مطلب را به شما توصیه میکنیم
معرفی 6 اپلیکیشن مذهبی برتر ایرانی
4-تعبیه بخشهای ارتباط با سازندگان، درج نظر و امتیازدهی اپلیکیشن مذهبی:
ارتباط دو سویه کاربران و توسعه دهندگان یکی از مواردی است که در اپلیکیشنهای جامع مذهبی به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
اینکه شما به عنوان کاربر یک اپلیکیشن مذهبی اطمینان داشته باشید که در مقابل طرح مشکلات و یا پیشنهادات، پاسخگویی مناسبی انجام میشود، علاوه بر رفع مشکلات و حفظ نصب اپلیکیشن، تجربه کاربری بهتری برای شما ایجاد خواهد کرد و احتمال توصیه نصب این اپلیکیشن مذهبی به دیگران تا حد زیادی افزایش خواهد یافت.
از طرفی توسعه دهندگان پویا و با تجربه با استفاده از این تکنیک و همچنین ثبت و مقایسه امتیازدهی به محتوای مذهبی و یا بخش های مختلف، در خواهند یافت که نواقص نرم افزار در چه بخش هایی وجود دارد و یا ارزش محتوای مذهبی در کدام بخش ها نمود پیدا کرده است تا به تقویت آن مبادرت ورزند.
5- امکان شخصی سازی اپلیکیشن مذهبی:
احتمالاً برای شما هم اتفاق افتاده که در میان انبوهی از محتوای مذهبی ارائه شده در یک اپلیکیشن مذهبی قرار میگیرید، به طور حتم تمایل دارید مواردی را در محیطی خاص ذخیرهسازی کنید تا در موقعیتهای دیگر هم امکان استفاده از آنها را داشته باشید. در بعضی موارد مثل قرائت قرآن یا کتابهای الکترونیک نیاز است این شخصیسازی به شکل نشانهگذاری باشد تا در موقعیتهای بعدی امکان مراجعه مجدد و استفاده از آن میسر شود.
6- به روز رسانیهای مناسبتی اپلیکیشن مذهبی:
کمتر اپلیکیشن مذهبی را میتوان یافت که محتوای آن در تمام مناسبتهای مذهبی کارایی لازم را داشته باشد و به همین جهت به روزرسانیهای محتوایی میتواند حس پویایی برنامه را به خوبی به کاربران انتقال دهد.
مطالعه این مطلب را به شما توصیه میکنیم
سهم ۱۰ درصدی اپلیکیشن های مذهبی در بازار جهانی
7-اطلاع رسانی محتوای مذهبی:
هر چند فعالیتهای انبوهی برای غنیسازی محتوایی در یک اپلیکیشن مذهبی صورت پذیرد اما وقتی کاربران به طور منظم در جریان آن قرار نگیرند، ارزش محتوایی لازم به کاربران انتقال داده نمی شود و ممکن است به دلیل ایجاد احساس عدم پویایی لازم، پس از مدتی اپلیکیشن مورد نظر را پاک کنند. لذا اطلاع رسانی های نوتیفیکیشنی و پیامکی میتواند نظم ساختاری و ایجاد ارزش محتوایی را به کاربران انتقال دهد.
8-بهینهسازی آفلاین اپلیکیشن مذهبی:
عدم دسترسی به اینترنت در مواقع زیادی باعث میشود که کاربران اپلیکیشنها، امکان استفاده از محتوای مذهبی موجود را نداشته باشند که این به دلیل عدم دسترسی به سرورها و خوانش اطلاعات لازم برای کاربران است. لذا برخی از توسعه دهندگان با همین رویکرد تلاش میکنند برگ برنده را در دست بگیرند و تبلیغات خاصی را در همین حوزه ارائه دهند که البته تعداد آنها زیاد نیست.
البته برخی دیگر از توسعه دهندگان با طرح شعار ” استفاده از اپلیکیشن با اینترنت رایگان” به طور کامل خیال کاربران اپلیکیشن مذهبی خود را راحت میکنند و کاربران میتوانند بدون دغدغه با استفاده از دیتای رایگان از اپلیکیشن مذهبی مدنظر استفاده کنند.
این 8 مورد از برترین مشخصههای اپلیکیشنهای مذهبی ممتاز است که البته شاید همگی آنها در بهترین اپلیکیشنهای مذهبی مثل باد صبا، باب النعیم یا … هم حتی مشاهده نشود اما این مهم است که کدامیک از این عوامل برای شما به عنوان کاربران اپلیکیشن مذهبی از اهمیت بیشتری برخوردار است، لذا در نظر گرفتن هر کدام از این موارد در یک اپلیکیشن میتواند به تجربه کاربری مطلوب کاربران کمک شایانی بکند.
لطفاً شما هم در مورد مشخصههای برتر یک اپلیکیشن مذهبی از دیدگاه خودتان، برای ما بنویسید